כאב מוקרן לאף בעת בליעה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

18/09/2014 | 22:36 | מאת: רובי

היי, אני בן 37, מעשן, סובל מברוקסיזם. לפני כחודש החלה מין הפרעת בליעה שקדמו לה מיגרנות בצידו השמאלי של הראש (בצד זה יש בעית tmj), כולל צוואר ואוזן שמאל. בסאגת הבדיקות והביקורים שערכתי אצל כל רופא אפשרי לא נמצא דבר ורוב הרופאים סבורים כי מדובר בבעייה נוירולוגית הקשורה לברוקסיזם. ההפרעה עצמה מאוד מוזרה: כשאני מתחיל לאכול, אחרי כמה ביסים אני מרגיש לחץ בחיך האחורי והעליון. מין תחושה שהאוכל לא נבלע במלואו ועם מרקמי מזון מסויימים, כמו לחם זה מחריף. כל בליעה מקרינה גם לחץ על האף דרך החיך העליון וגורמת לתחושה של גודש באף. התסמינים עוברים כרבע שעה אחרי האוכל אבל זה מציק נורא ומלחיץ, על אחת כמה וכמה שאין כל ממצא פתולוגי. התחושה בגדול היא שיש משהו שפשוט התיישב בין החיך העליון לאף וגורם לגירויי או לחצים. אין פצעים בחלל הפה או סימנים חשודים אחרים. מה זה יכול להיות? הגיוני שזה סרטן או משהו? ואם כן, לא היו אמורים למצא אותו בבדיקות? איך מאבחנים את הבעיה והיכן? אציין שאין לנו הסטוריה של סרטן במשפחה.

שלום רב, ראשית, לדעתי,עליך לפנות למומחה א.א.ג אשר יערוך בדיקה מקיפה ויתן את המלצותיו בהמשך. אני ממליצה על ד"ר פיראס קאסם. ניתן להגיע איליו לבית חולים מאיר כפר סבא או באופן פרטי. בברכת שנה טובה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה