שלילת רשיון --לפני בדיקת שינה במעבדה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

02/02/2013 | 11:20 | מאת: רותי

בני בגיל 37, שמן, הוא נוחר, בעבר עשה בדיקה שינה במעבדה,בתוצאות היו לו הפסקות נשימה, בקיצור הומלץ לו להישתמש במכשיר c.p.p, מאחר וזה הפריע לו, הוא לא רוצה להשתמש במכשיר, וכחה הוא חי,בעבר היה לו רכשיון מונית, והוא ביקש ממשרד התחבורה, שיחזירו לו את הרשיו למונית, בשאלון שלהם היתה שאלה אם יש לו הפרעות בשינה, והוא אישר שכן, הם ביקשו ממנו לעשות בדיקה במעדת שינה, הזמנו בדיקה לתאריך חודש מרץ, אך לצערינו משרד התחבורה שלל לו את הרשיון, ב"ה הוא נוסע בזהירות ואינו סובל מהפרעות ריכוז במשך היום למרות הנחירות שלו, אז מדוע צריך לשלול לו את הרשיון ?, ומה עושים הלאה? אם הבדיקות תהינה אם בעיה בנשימות, והוא מתפקד טוב במשך היום, האם ם יכולים לשלול לו את הרשיון? אגב קראתי את הכתבה בקשר למכשיר למניעת נחירות בשם nozovent- מכשיר פלסיק שמצמידים לאף, האם זה יכול לעזור במקום הc.p.p אנא שילחו לי תשובה, תודה - רותי

02/02/2013 | 11:49 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בבדיקה במעבדת השינה למחרת בדיקת השינה עצמה ניתן לבצע בדיקה של רמת הישנוניות ממנה סובל. הבדיקה נקראת MSLT. אם הבדיקה מראה שאיננו ישנוני הרי שניתן לבקש את ביטול התלית רשיונו. אלא אם כן כבר הוכח בבדיקה שהוא ישנוני ועל כן עליו להוכיח טיפול ושיפור במצבו. לגבי עצם הבעיה, בעלך טרם עבר כל ברור. הבדיקה במעבדת השינה איננה מוסיפה דבר לאבחנה הידועה מאחר ואת צופה בהפסקות הנשימה שלו ואת יכולה אף למדוד עם סטופר ולספור אותן. הבדיקה איננה מוסיפה כל מידע רלבנטי על הגורמים לבעייתו ואיננה בסיס כלל לתכנון הטיפול המתאים לו. אם יגיע לברור ניתן יהיה לעזור לו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

03/02/2013 | 14:27 | מאת: רותי

לפרופד' פינקלשטיין, תודה לך על תשובתך,רציתי לדעת שעם תשובת הבדיקה של MSLTשתיעשה במרץ,ושהיא תראה שהוא אינו ישנוני, אפשר לגשת למשרד התחבורה ישירות לקבל את הרשיון? וכמו כן לא קביבלתי ממך תשובה לגבי המכשיר שהומלץ בשם nozovent שמצמידים לאף ואז הנשימה יותר קלה ולא יהיו הפסקות נשימה, רציתי גם להבין למה התכונתה שניתן להגיע לבירור, ושיהיה אפשר לעזור לו,? האם לבוא אליך לביקור, ואם כן אז איפה, ומה הכתובהת שלך ? תודה רותי

15/04/2013 | 07:34 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בנך ללא ספק היה מתפקד טוב יותר אם היה ישן היטב. בנך חולה ויהיה בריא אם יפתור את בעיית עודף משקלו והפרעת הנשימה החסימתית בשינה ממנה סובל. משרד הרישוי פועל כהלכה כאשר מעביר את הוכחת הכשירות לנהיגה לנהג החולה. מדובר בחיי אדם. אתם טועים בכך שאתם עוסקים בנושא הרישוי בטרם טיפלתם ביקר מכל-בריאות הבן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

15/04/2013 | 09:41 | מאת: רותי

תודה לך על תשובתך, אין ספק שיש חשיבות עליונה לבדיקה שינה,אני הולכת לטפל בנידון דחוף. מאחר והוא עובד כל יום ללא הפרעת שינה, אני במקביל לבדיקת הנחירות שיעשה אצלך,בקרוב ,רציתי ששתיחס לשני השאלות ששאלתי במכתבי אליך, צר לי שאני מתעקשת לקבל ת תשובתך בקשר לכך, כי רציתי גם לדעת בשביל הידע האישי, תודה לך מקרב לב, רותי

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה