כריתה חלקית של החיך בגלל נחירות ודום נשימה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/01/2012 | 07:37 | מאת: מרדכי

לאחר בדיקה שנעשתה לי נאמר לי שמומלץ לכרות חלק מרקמת החיך. מה הסיכונים והסיכויים בניתוח זה? האם ניתן לעשות בלייזר? כמה זמן אישפוז? כמה זמן החלמה וחזרה לעבודה? מה משך זמן הניתוח? האם ניתן לביצוע במרפאה או רק בבית חולים? תודה רבה

05/01/2012 | 06:10 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, כריתה חלקיך של החיך בד"כ גורמת להיצרות הלוע ולהחמרה במאמץ הנשימתי. ראשית כל יש לבצע ברור מתאים כולל צילומי רנטגן ע"מ לברר את הסיבה לבעיית הנשימה שלך. מאחר ולראש כולל דרכי הנשימה העליונות מבנה תלת-ממדי, אין בדיקה מבעד לפה ואף אנדוסקופיה מספקות את כל המידע הדרוש. לאחר מידע על הגורם האנטומי ניתן להציע טיפול. באותם מקרים שניתוח לוע יכול להועיל, יש להסיר את השקדים ולבצע פלסטיקה של הלוע. כלומר אומנם בנוסף להסרת השקדים לכרות חלקית מהחיך אך לצורך ביצוע פלסטיקה. כלומר הרחבת הלוע והחלקתו. כריתה חלקית של החיך גורנת במקום להרחבה צנטריפוגלית להיצרות צנטריפטלית של הלוע ויכולה על כן להחמיר את הבעיה הנשימתית בשינה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה