צרידות מתמשכת

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/11/2011 | 00:31 | מאת: אילן

שלום, אני סובל מצרידות מתמשכת כבר במשך כחודשיים. יש לציין שהצרידות באה והולכת. נבדקתי ע?י שני רופאי אאג( בדיקת אנדוסקופיה) והם טענו שהכל נראה בסדר. הבדיקות בוצעו בהפרש של כחודש. היו לי כמה מקרים של צרבת אבל לפני כחודשיים ועכשיו אין לי צרבת אבל יש לפעמים תחושה שהאוכל עולה מהקיבה. רופא המשפחה נתן לי כדורים מסוג omepradex 40 למשך כחודש. עבר שבוע ואני מרגיש הקלה בקיבה אבל עדיין אין שינוי בצרידות. אשמח לשמוע את עצתך בנושא( המשך טיפול והמלצות כלליות).

26/11/2011 | 01:26 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, לעימים קרובות מדי מיוחסת צרידות לרפלוקס, כלומר החזר מהושט ללוע שלעיתים כולל גם תחושת צרבת.אך בפועל רפלוקס אומנם נפוץ אך רוב הצרודים סובלים מצרידות מסיבות אחרות. כמן בן בטעות נחשב שבדיקה אנדוסקופית די בה כדי לאבחן את הסיבות לצרידות. כדי לאבחן את הסיבה לצרידות ולאפשר טיפול מתאים, יש לדעת להעריך את הדיבור. בנוסף לכך יש צורך בבדיקה סטרובוסקופית. בדיקה המאפשרת צפיה נכונה במיתרי הקול בעת תיפקודם. הכרת הנושא ושימוש מושכל בטכנולוגיה מודרנית מאפשרים אבחון וטיפול מתאימים לצורך פתרון הבעיה. בברכה פרופסור יהודה פינקלשטין

26/11/2011 | 10:05 | מאת: אילן

תודה רבה על התשובה המהירה. הגעתי אליך כי המליצו לי על בדיקת הסטרובוסקופיה. יש לי הפנייה אליך במאיר(רופא ה-אאג שלח אותי להתייעצות אליך) השאלה אם אני קובע אליך תור וזהו או צריך להגיד שאני רוצה לקבוע תור לסטרובוסקופיה? תוכל להסביר בבקשה איך מתבצעת הבדיקה? ומהו משך הבדיקה? חשוב לציין שיש לי רפלקס הקאה אם מכניסים לי משהו לגרון. תודה,

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה