מתלבט לגבי ניתוח

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/08/2011 | 09:32 | מאת: דוד

sssdfsrfdddroשלום בני ערן כיום בן 4.5. מגיל שנתיים וחצי בערך היו לו תקופות שבהם הוא היה משתעל המון. במהלך הזמן שמתי לב שהדיבור שלו מאנפף, כאילו שהאף שלו סתום תמידי. כמו כן הנשימה בלילה לא היתה תמיד שקטה. לפני שנה בעקבות מחלה שלו ובעקבות זה שרופא משפחה שמע את הנשימה שלו, עשינו לו צילום נזופרינקס והתברר שיש היצרות בנתיבי האוויר. אך עדיין לא עשינו עם זה כלום. בתחילת פברואר המצב של ערן החמיר. הנשימה שלו בלילה היתה מלווה בנחירות כבדות (ואפילו להבנתי בהפסקות נשימה), נשימה במהלך היום מהפה בצורה כבדה ואף סתום. היינו אצל שלושת רופאי אא"ג, ושלושתם ראו את החסימה בדרכי הנשימה והמליצו על ניתוח אדנואידים + שקדים (יש לו שקדים גדולים בגודל 3-4). ואכן קבענו תור לניתוח לתחילת החודש הנוכחי שנדחה בשל חום שהיה לבני, והמועד החדש נקבע לחודש הבא. הדבר שמערער לנו ההחלטה לגבי הצורך בניתוח הוא שבחודש האחרון המצב השתפר. ערן כבר לא נוחר בלילה וגם לא נושם עם פה פתוח במהלך היום. אנחנו לא יודעים מה לעשות. האם לנתח? האם להמתין ולראות אם השקט שאנו חווים כעת ימשך? תודה

15/08/2011 | 23:35 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, יתכן והמצב נגרם עקב מחלה ויראלית כלשהי ולכן יש שיפור. דרך אגב אינכם מציינים את מצב אוזניו. אטימות אף ונחירה לילית מצדיקים ניתוח. צריך לבדוק אותו ע"מ לענות לכם על השאלה לגבי הצורך בניתוח. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

16/08/2011 | 10:35 | מאת: דוד

שלום רציתי רק לחדד את העובדה שמאז שהוא התחיל לדבר הדיבור שלו היה מאנפף, כאילו האף שלו סתום, בתוספת נשימה לילית לא תמיד שקטה. כלומר זה לא משהו חדש. ההחמרה החלה בתחילת פברואר ונמשכה מספר חודשים. האינטואיציה שלי אמרה שההחמרה נבעה בגלל החורף וכרגע אולי יש רגיעה בגלל שנכנסנו לקיץ. האם זה נשמע סביר? במצב כזה האם יש אינדיקציה לניתוח של שקדים+שקד שלישי? בכל אופן אני רושם גם את בדיקת שמיעה שנערכה לו (במידה וזה משנה משהו לגבי התשובה שלך): srt : אוזן ימין=15, אוזן שמאל=20 tympanometry : ימין: volume=0.6, type=c-105 שמאל : volume=0.46, type=b תוצאות: ימין: דרגת ליקוי: בתחום הנורמה עד ליקוי קל שמאל: דרגת ליקוי: ליקוי מזערי עד ליקוי קל

17/08/2011 | 00:13 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בנכם זקוק להיגיינה נשימתית נאותה. כלומר נשימת אף ושינה טובה ללא נחירות ומאמץ נשימתי. אי-לכך בנכם זקוק לניתוח עליו הומלץ. לגבי האוזניים, יש לבדוק אותן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

01/09/2011 | 15:49 | מאת: יחיאל

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה