טיפול בדיספקסיה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

03/01/2011 | 07:48 | מאת: יעקב

ילדי בן 4 אובחן בהתפתחות הילד כילד הנמצא בספקטרום האוטיסטי, ASD. מבחינתנו הבעייה המציקה ביותר כרגע היא קושי רב בהגייה ודיבור למרות שמקבל טיפול מקלינאי תקשורת. נשמח לשמוע את עצתך בנושא בעיקר איך נתן לעזור לילד לתפקד טוב יותר.

שלום רב, קשה ביותר וגם לא נכון לתת עצה מעל גבי האינטרנט לבעית שפה ודיבור שהינה חלק מבעיה תקשורתית כאשר מדובר על רצף הספקטרום האוטיסטי. מאידך הייתי מפנה את השאלה לקלינאית התקשורת המטפלת ולהסביר כי ברצונכםן לתת לילדכם את העזרה המקסימלית האפשרית. בנוסף אתם כמובן רשאים להתייעץ עם מומחים נוספים בתחום למרות שבטוחני שהקלינאית המטפלת של בנכם מומחית בתחום. אני ממליצה על קלינאית התקשורת סיגל חורי טל:050-8451166 המומחית בתחום האוטיזים. בהתייחס למובנות הדיבור הירודה ניתן במקביל לפנות למרפאתנו בבית חולים מאיר 09-7472703 או באמצעות הפקס 09-7471617 .אבל חשוב ביותר לידע את הקלינאית המטפלת על התהליך! בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה