שקד שלישי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

28/11/2010 | 10:09 | מאת: אנני

בני סובל מהפסקות נשימה מעטות בשינה וחירות ונשימת פה האם יש צורך לקחת אותו למעבדת שינה לפני ניתוח קראתי על מושג שניקרא היפוקסמיה האם אפשר לנתח בבית חולים פרטי כמו המדיקל סנטר או שציריך לנתח רק בבית חולים עם מחלקת טיפול נימרץ בגלל ההפסקי נשימה מה דעתך?

30/11/2010 | 07:02 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בדיקת השינה איננה רלבנטית ומיותרת לחלוטין. אין הפסקות הנשימה מהוות סיכון ואינן מחייבות כל התייחסות שונה ביחס לילד שאין לו הפסקות נשימה. היפוקסמיה משמעותה ירידות בריווי רמת החמצן. גם אם לבנך אין ירידה בריווי רמת החמצן הרי שהמאמץ הנשימתי בכדי למנוע ירידה בריווי רמת החמצן בדם די בה כדי לחייב ניתוח. בנך יכול לעבור את הניתוח בכל חדר ניתוח. ללא קשר לבנך, במדיקל סנטר מבצעים כל ניתוח כולל ניתוחי לב פתוח ויש שפ טיפול נמרץ מעולה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה