גמגום פתאומי ותרופות?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/07/2010 | 05:46 | מאת: מיכלי

שלום, אני מתגוררת בארה"ב הבן שלי , בן שנתיים ו- 9 חודשים עבר התקף קוצר נשימה לפני 4 ימים והוא מטופל מזה 4 ימים בתרופות הבאות: Albuterol Sulfate 0.083% כ-3 או 4 פעמים ביום ובסטרואידיםprednisolone 15mg/5mg פעם ביום. היום, הילד החל לגמגם בצורה קלה שהלכה והחריפה מאד במהלך היום.יש לציין שהיה עירני ופעיל מאד היום והוא מדבר מגיל צעיר 2 שפות. בביקורת נשימתית שהתבצעה הבוקר אצל הרופא שלו, הזכרתי את נושא הגמגום בקצרה וזכיתי ל"נזיפה" על היותי הסטרית . הרופא גם אמר לי שגמגום פתאומי הוא תופעה נפוצה בגילאים אלה. האם יש קשר לתרופות? הילד היה די עצבני בימים האחרונים וברור לי שזה מהתרופות. ואם אין שום קשר לתרופות, מה עושים? תודה רבה!

שלום רב, ילדים רבים עוברים שלב התפתחותי של חוסר שטף בדיבור קרוב לגיל 3-4 שנים. בד"כ אין מדובר בגמגום והתופעה תיעלם מעצמה תוך תקופה קצרה יחסית, ללא צורך בטיפול מקצועי. במהלך התקופה הזו תתכנה עליות וירידות בחומרת חוסר השטף.מומלץ לעבור יעוץ אצל קלינאית תקשורת אשר ככל הנראה תיתן הנחיות, לכם ההורים, כיצד להתייחס לתופעה זו. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה