ליקוי בדיבור ובריכוז

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

25/08/2009 | 13:16 | מאת: דוד

עשיתי כתר בשן קדמית ומאז יש לי רגישות,אני לא מצליח לדבר באופן שוטף ונתקעות לי מילים,אני מרגיש כאילו משהו לא נוח לי בשן וממשש אותה עם הלשון למרות שהיא נראית בדיוק אותו דבר,מה יכולה להיות הסיבה?

שלום דוד, לעיתים שינוי כלשהו בחלל הפה גורם לשוני בצורת הדיבור. המגע שונה ויכול לגרום אפילו להרגשה שההפקה הקולית שונה ואפילו לשיבוש בהגייה. בכל מקרה, התחושות או אפילו התופעות הינן זמניות, לרוב, וחולפות עם הסתגלות מערכת הדיבור לשינוי. אני משערת שעד לקבלת תשובתי כבר הסתגלת לכתר בשן והתחושה המוזרה חלפה ואתה מדבר באופן שוטף וברור. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה