תסמונת פייר-רובין

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/06/2009 | 10:16 | מאת: לימור

האם ידוע לכם על קשר בין תסמונת פייר-רובין לבעיות קשב וריכוז או בעיות ויסות תחושה אצל ילדים? האם ניתן לטפל בבעיית אכילה הקשורה ללשון( לכלוך רב באכילה) ?

30/06/2009 | 19:33 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, תסמונת פייר-רובין בחלק לא מבוטל של המקרים משולבת בתסמונות נוספות שחלקן אכן כוללות גם ליקויים אלו. כך גם יתכן ליקוי בתפקוד האורומוטורי כלומר אכילה מלוכלכת, ריור, דחיקת לשון ועוד. יש לבדוק את הילד. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה