דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

10/03/2003 | 17:46 | מאת: דור שלום

האםהטיפול היחיד בדום נשימתי בשינה הוא שינה עם מכשיר עד 120 או שיש אפשרות לטיפול כרוגי

10/03/2003 | 22:37 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, דום נשימה חסימתי בשינה נגרם עקב פגמים אנטומיים במערכת הקרניופציאלית (ראש-צוואר). תכנון הטיפול יכול להתבצע רק לאחר בדיקה ספציפית הכוללת בשלב ראשון בדיקת רופא אף, אוזן וגרון עם אוריינטציה לנושא זה וכוללת בדיקה אנדוסקופית. לאחר מכן יש לבצע בדיקות הדמיה רנטגניות וכך ניתן לאבחן בכל פציינט את הסיבה מדוע הוא סובל מנחרה והפרעות נשימה בשינה. הבדיקה במעבדת השינה מוסיפה מידע מסויים אך איננה מצביעה על הגורמים ועל כן איננה יכולה להיות בסיס להצעה טיפולית. הטיפול הוא בד"כ ניתוחי. כידוע מעטים ביותר הם הפציינטים המסוגלים לישון עם מכשיד ה- CPAP שעל כן איננו בד"כ טיפול ריאלי. הישנים עם המכשיר בד"כ משלמים מחיר מבחינת הזוגיות. בברכה ד"ר יהודה פינקלשטין מנהל הפורום

11/03/2003 | 01:34 | מאת: אלבו

לד"ר פינקלשטין שלום רב . אני סובל מהרעלת עופרת כרונית . לאחר הרעלת עופרת נתגלה יתר לחץ דם . ופגיעה במעיים . ודלקת כליות כרונית . עים הפרשת חלבון בשתן . ושנויים ברישתית עין ימין. הגדלה של הלב . מחלת לב . ותעוקת לב . לאחרונה נתגלתה מחלה גלוקומה. ומחלה כלילית .ומשנת 2001 לאחר בדיקה במעבדת שינה ברמבם . נתגלה שאני סובל מתסמונת דום נשימה בשינה מסוגמעורב חסימתי בדרגת חומרה בנונית -קשה .מטופל מסיכה אפית בשינה CPAP . ולא מסתדדר עם המכשיר . אני לא מרגיש שאני מוריד אותו מתוך שנה . כשאני מתאשפז בבית חולים אני יושן עם חמצן ץ ואני מרגיש יות טוב. 1} האם חמצן יעזור לי יותר טוב בגלל מחלת לב ?? 2} האם עוצמת הנחירות של 70 דציבל ממרחק מטר תזיק לבת זוגי . ? 3} האם 214 הפסקות נשימה חסימתיות ומעורבות בנות 40-20 שניות בצפיפות של 42 לשעה . הן גרמו ליקיצות ותנועות גוף וקטעו את מהלך התקין של השינה . ונרשמו ירידות ברמת רווי החמצן בדם עד 90% ברישום קצב הלב ונצפו פעימות מוקדמות חדריות מפוזרות. האם זה מסוכן ????? 4} הקרדיולוג שלי ממליץ על שינה עם חמצן בתענה שזה יעזור גם לבעיות לב . אודה לך מראש לתשובתך והמלצתך ממני שמעון

17/07/2003 | 15:38 | מאת: יגאל אלון

לד"ר פינקלשטיין שלום לאחר שנבדקתי ע"י רופא א.א.ג ,הופניתי לבדיקה במעבדת השינה ללילה,שם הראו הממצאים 18 הפסקות שינה.נאמר לי ע"י רופא המעבדה שהממצאים נמוכים,אך הוא ממליץ על בדיקה נוספת עם מכשיר הנשימה-כפיתרון עבורי בהמשך -לשימוש במכשיר בביתי. אני נרתע מפיתרון זה,אני בן 51 ומצב בריאותי הכללי מצויין(רזה,לא מעשן,ללא לחץ דם),אך אני חרד לבריאותי וער לסכנה הקיימת בדום נשימתי,אך הצעת המכשיר מדאיגה אותי בשיבוש איכות חיי בהמשך.יש היצרות בנחיר אחד באפי. שאלתי בבקשה: א.איזה סוג בדיקה יכל כן לאבחן הגורם לדום השינה שלי(קראתי חוות דעתך)? ב.האם יש סיכון מיוחד בניתוח האף,או תיסבוכות לאחריו,והאם הוא פותר את הבעיה? ג. מהן המלצותיך במצב. בתודה מראש - יגאל.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה