אורטיקריה בהיריון

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

03/10/2016 | 20:24 | מאת: הדס

שלום רב, מזה שלושה חודשים אני סובלת מאורטיקריה. פגשתי שני רופאי עור, רופא משפחה ומדקר סיני (אני בטיפול) ורופא אלרגיה ותזונאית. את כמוסות הצמחים שקיבלתי מהמדקר הפסקתי עם ידיעתי על ההיריון (בשבוע 6). אך המשכתי לקחת טלפסט 180 מג, תחילה פעמיים ביום, ובשבוע 8 ירדתי לפעם ביום, כי לא עשה רושם שהטלפסט ממש עוזר. לאחר ייעוץ עם 3 מתוך 4 מכוני הטרטולוגיה בארץ נאמר לי שטלפסט בטוח לשימוש בהיריון. לא כך סבור רופא המשפחה אשר הסביר לי על קטגוריית b , c. צמצמתי גלוטן, הפסקתי מוצרי חלב פרה ולאחרונה גם ירקות סולניים. יש לעיתים שיפור. אני מבקשת לדעת מה דעתך ואת המלצתך עם מי ניתן להתייעץ בנוגע לטלפסט (רופא טרטלוג? אימונולוג)?). אני בשבוע 11 (שליש ראשון הוא כאמור הקריטי), חרדה מאוד ולא יודעת אם להמשיך את ההיריון. תודה לך.

שלום לך. אני מייעצת לך לפנות לארגולוג מומחה על מנת לבדוק האם זו אכן האבחנה שלך ולשלול מצבים אחרים שעלולים לגרום לאורטיקריה, ושנית- להתאים לך את הטיפול באופן כזה שיינתן לך המינון הנמוך ביותר שמצליח להביא להקלה בתסמינים מבלי לפגוע בהריון שלך. בברכה

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת