אורטיקריה ומערכת חיסון

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

09/10/2018 | 07:07 | מאת: טל

בת 49. מזה חודש וחצי סובלת מגרד עז בזרועות. מגרדת עד זוב דם, לפעמים אני מרגישה בליטות על גבי העור (מעט), כמו כן שמתי לב שבקיץ הגרד מתגבר, בפרט כשאני לא נמצאת במזגן, וגם כנראה קשור להורמונים (כשעשיתי טיפולי פוריות התגרדתי הרבה מאוד בזרועות). במשפחתי נטייה אוטואימונית. סבתא היתה עם דלקת פרקים ניוונית, אמא היתה עם פסוריאזיס בכפות הרגליים, עם גרד חזק בארבעת הגפיים וב 20 שנה האחרונות לחייה לקחה יומיום טלפסט 180, לבני סוכרת נעורים וצליאק. שאלתי: האם הגרד העז שבו נתקפתי, בהינתן הרקע המשפחתי, הינו מחשיד לגבי התפרצות מחלות אוטואימוניות? מאוד מודאגת, משום שנמצאת בסטרס מתמשך עקב נסיבות חיים, שאני מבינה שגם כן מחליש את המערכת החיסונית. האם ניתן למנוע את הגרד ואת התפרצות המחלות האוטואימוניות?

שלום טל. הגרד מחשיד אבל ייתכן שאין התגבשות לידי מחלה של ממש. כדאי להבדק. ואז תוכלי לקבל עצה לגבי טיפול מניעתי

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת