בעיה לבבית ? / חרדה ?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

16/05/2016 | 02:12 | מאת: אברהם

לילה טוב, היום בערב אכלתי ולאחר מספר דקות הרגשתי תחושה קלה מאוד של בחילה ולאחר מכן התחלתי להרגיש פלפיטציות או פעימה מוקדמת - הכוונה להרגשה של דפיקה אחת של הלב מורגשת, כאשר בדקתי דופק בזרוע שמתי לב כי בכל פעם שאני מרגיש את הפעימה הזו אין דופק באותה שניה בזרוע. הדופק היה מעט מהיר (אני מעריך כ-90-100) כשתחושות המשיכו יש מצב שגם נכנסתי מעט לפחד. לאחר מספר דקות הרגשתי צורך לצאת לשירותים כאשר מיד לאחר מכן החל שיעול מאוד חזק התקפי במהלכו היתה גם פליטה של קצף ורוק/מעין ליחה. כמובן שבזמן השיעול שנמשך כ-10 דקות הדופק עלה עוד יותר (להערכתי הגיע עד ל- 120) והתחושה שלי היתה כאילו אני לא שולט בעצמי. לאט לאט השיעול חלף, הדופק התמתן לערכים שהיו בתחילה והרגשתי עייפות גדולה. (יציאה מאוד רכה - אך אני רגיל כתוצאה מתרופת המטפורמין שאני נוטל לאחר ארוחת הערב). כעת למרות שאני מרגיש עייפות קשה לי להירדם, הפלפיטציות יותר רחוקות אחת מהשניה. רציתי לדעת: * האם מכלול התופעות קשורות לבעיה לבבית או שמדובר בהתקף חרדה ? * האם הפעימה החזקה שאני מרגיש ובו זמנית חוסר תחושת דופק בזרוע מצביעה על חומרת הבעיה ? * האם לשיעול יכול להיות קשר כלשהוא לבעיה לבבית או שהוא מרחיק את הבעיה מהלב ? חייב לציין כי מיד מספר שבועות קורה לי שאני מתעורר באמצע הלילה מסיבה לא מובנת ואז מתחילות תופעות דומות למה שתיארתי (דופק מהיר, שיעול התקפי, רצון ליציאה, לפעמים תחושת קור בכתפים ובראש ולאחר כל זאת עייפות רבה). לפעמים לאחר מכן אני לא מצליח להירדם בכלל, כאילו לא מוצא מנוחה, נרדם למספר שניות ומתעורר וחוזר חלילה. ברוב המקרים העייפות יכולה להימשך עד לשעות הבוקר המאוחרות עם הקלה לאחר מכן, אלא אם לא ישנתי כל הלילה ואז העעיפות נמשכת לאורך כל היום. מתנצל על אורך השאלה אך אודה לתשובה והתייחסות בן 47, לא שותה, לא מעשן, עם סכרת שהחלה להתאזן בשנה האחרונה בזכות פורסיגה תודה מראש

בוקר טוב אברהם, מכלול הבעיות שאתה מציין זקוקים לבדיקה מקיפה ע"י רופא. דופק מהיר והתקפי חום וקור בהחלט מאפיינים מקור לא לבבי לבעיה-אבל אתה צריך להבדק ע"י רופא שיקח אנמנזה (ראיון רפואי) טוב וינסה למצוא את המקור לבעיה. לצערי כאן זה לא המקום שאני יכול לתת תשובה בלי שבדקתי אותך :-) בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית