ביופסיה בטחול עקב גילוי נגע

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

07/05/2016 | 17:38 | מאת: אבי

שלום רב, עקב אנמיה שהתגלתה בבדיקת דם נשלחתי לבצע בדיקת מח עצם, שנכון לרגע זה שת תשובות שהגיעו לא הראו ממצאים חריגים מצפה לעוד תשובה בכדי לקבל מבית החולים בני ציון. בנוסף בct בטן נמצאו נגעים היפודנסים בטחול שהגדול בהם הינו כ8 סמ, בגדול נשללה המנגיומה ונקבע שיש צורך לבצע ביופסיה של הממצא בכדי לברר את סוגו,מבקש לדעת האם ביצוע הביופסיה הינה הליך מסוכן מכיוון שחלק מהרופאים ההמטולוגים קצת הסתייגו מביצוע הביופסיה. נמצא בלחץ גדול בעקבות ההחלטה לביופסיה בגלל התהליך וגם חשש מהממצאים , אולי תוכל קצת לעודד אותי ולהאיר יותר את חוסר ידיעתי בהליך הביופסיה, תודה רבה אבי.

שלום רב אבי, תהליך ביופסיה הינו הליך כירורגי אשר לרוב נעשה בהרדמה מלאה - יחסית פעולה כירורגית קטנה בטוחה מאוד עם מעט מאוד סיבוכים. ההרדמה כשלעצמה היא פעולה מאוד בטוחה שנעשת עשרות אלפי פעמים בשנה בארץ. אני מבין את החשש והלחץ מהפעולה אבל כנראה שהתועלת שהיא תביא עולה על הסכנה מביצועה. בקשר לתוצאות.... ברגע שיהיו לך אוכל לפרש ולהאיר את עינייך שיהיה הרבה הרבה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית