שילוב תרופתי

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

13/04/2016 | 14:52 | מאת: יצחק ג.

האם נטילת מיקרופירין 75 יומית לדילול דם ביחד עם ציפרלקס 10 מג כל יום היא בעייתית ?

שלום רב יצחק. השילוב בין ציפרלקס (SSRI) ואספירין (אנטי טסיות) יכול להגדביר את הסכנה לדמם (11.2% במחקרים שונים). העליה בסיכוי לדמם היא תלות בגיל החולה, מצב הכליות שלו, מחלות נוספות ומצב הכבד. שווה להתייעץ עם רופא המשפחה שלך שמכיר אותך ונתן לך את הטיפול באספירין ולבדוק האם מניעה ראשונית (אספירין) שווה את הסיכון לעליה בדמם הרבה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית