אשפוזים לאמא שלי בת 74

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

12/11/2020 | 14:02 | מאת: שרה

שלום ד"ר לוין. אמא שלי בת 74, עד לפני שנה היתה בסד (מחלות רקע אבל בלי אשפוזים) ופתאום חלה התדרדרות... בשנה האחרונה היא מתאשפזת הרבה בפנימית... סובלת מסכרת, יתר לחץ דם, בצקות, צניחת שלפוחית שתן, שחיקת סחוס, קרע בגיד, כף רגל סכרתית, לאחרונה גם נהיה פצע לחץ בגב ועוד ועוד... נראה שהיא מאוד סובלת... בכל מקרה עכשיו אנחנו מאושפזים החה לה קוצר נשימה והיא אמרה לי שהכי קשה לה בתקופה הזו זה זה שהגוף לא שייך לה ומחליטים עבורה (מה שנכון לצערי היא צודקת...) ומצידה לא לעלות שוב ושוב לבית חולים ולמות בבית בשקט... היא במצב נפשי לא משהו בגלל האשפוזים.. אני מספרת את זה כי היום כשביקרתי אצלה ראיתי שמדדו לה חום בעכוז... היא מחוברת לצינור בפה ובאף... היא גם שכבה על הצד באותו זמן והגישה היתה יותר נוחה לשם כנראה... השאלה שלי האם אפשר לבקש למדוד חום מרחוק עם האקדחי חום שיש היום... האם אפשר לבקש בקשה כזו מהאחות? אני חושבת שזה יכול להקל קצת בתחושה שהגוף כבר "לא שלה"... זה פשוט נראה לי לא הכרחי כל כך... 74 נחשב צעיר עדיין נכון? היא יכולה להבריא פתאום או שמעכשיו רק התדרדרויות כל הזמן?

שלום רב, צר לי מאוד על המצב שאת מתארת....לצערי יש שלב בו מספר רב של מחלות גורם לירידה משמעותית בתפקוד. גיל 74 היום נחשב מאוד צעיר אולם יש הבדל בין הגיל הכרונולוגי לגיל הגופני שמשלב מחלות רקע ומצב כללי. הסיבה שבודקים חום בעכוז היא לא משיקולי נוחות-להיפך הוא הנכון, זה פחות נוח ונעים לחולה ולצוות כאחד-הסיבה היא רפואית גרידה ומקורה בעובדה כי טמפרטות הגוף הכי אמינה ונכונה נמדדת ברקטום. כולי תקווה שאמא תצא לאט מהמצב הקשה שהיא נמצאת ומעט תמצאו מזור-בהצלחה!

מנהל פורום רפואה פנימית