שאלה כללית אני ישמח לתשובה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/07/2020 | 00:32 | מאת: תהל

אני בת 18 וחודש ומאושפזת בגלל עקיצת דבורה אני רגישה... רציתי לשאול ככלל- האם כשאני מאושפזת צריכים לבקש את האישור שלי לעשות לי זריקות לדוגמה או שזה ברור מאליו ולא צריך לבקש רשות? אני פשוט חוויתי כאן לחץ מצד האחות בגלל זריקה שלא רציתי ובסוף בגלל הקשיחות שלה עשיתי ורציתי סתם לדעת אם זה בסדר ככה להכריח... אני כבר לא קטינה אבל אמא שלי איתי ועזרה לאחות להחזיק בי... תודה...

מטרת הטיפול בבית החולים הוא לעזור לחולה. שחולה מתאשפז הוא מקבל עליו את התפיסה כי לטפל בו יש צורך לעיתים בתרופות וזריקות. את יכולה להחליט כל פעם מחדש ולבקש להבין מה זה הטיפול שאת מקבלת ולקבוע אם את מסכימה או לא-הבעיה היא שלרוב אין לך מושג מה התרופה עושה ולא תמיד ניתן להסביר לך-מה שיצור קושי מול הצוות הרפואי. תסמכי עליהם שהם עושים את עבודתם נאמנה ויחד עם זאת תהי מעודכנת בפרטי הטיפול שלך

22/07/2020 | 09:40 | מאת: תהל

לא רציתי כי אני מפחדת מזריקות... זה כואב ולא נעים... מקווה שישחררו אותי כבר

22/07/2020 | 09:53 | מאת: תהל

ועוד שאלה יש לי אינפוזיה שלא תמיד מחוברת ואז יש את המחט שתקועה לי ביד בלי צינור... למה אי אפשר לעשות משם בדיקת דם או לעשות דרך שמה את הזריקה? וגם כמה זמן מאשפזים בגלל 6 צרעות? אם אני מיום שני מתי ישחררו אותי אני מרגישה טוב לעומת יום שני אבל הקאתי בבוקר ועכשיו שמו לי נגד הקאות בוריד...

מנהל פורום רפואה פנימית