משקל נמוך- האם בעייתי?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

17/05/2020 | 15:47 | מאת: אורח

בן 29. בריא בד"כ. גובה 1.75, משקל 56. bmi-18.3 חסר קילוגרם אחד להגדרת המשקל כתקין לפי מחשבון הבי אמ אי. המשקל נשאר יציב לאורך שנים. הצלחתי לעלות 4-5 בתקופות של אימונים בחדר כושר ואכילה מרובה, אך שמפסיק חוזר ל-56. אבא שלי בגילי היה גם רזה אך עישן (אני לא), והחל להשמין כאשר הפסיק והתבגר (אני חושב שבסביבות גיל 30). האם משקל זה מסוכן? ומה הסבירות שאתחיל לעלות במשקל באופן טבעי בגילאי ה-30? תודה

BMI זאת הגדרה מאוד נרחבת, אם אתה מרגיש בריא, מבצע פעילות גופנית ואוכל כראוי אין שום בעיה עם המשקל שלך גם אם זה לא עומד לגמרי במדד ה BMI

מנהל פורום רפואה פנימית