שלשולים וכאבי בטן ממושכים

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/04/2020 | 00:06 | מאת: יוסי כהן

היי, בן 20 בריא בדרך כלל, לפני בערך 3 שבועות התחילו לי שלשולים שהולכים וחוזרים, השלשולים לפעמים מימיים ולפעמים פשוט בגושים מפוררים. בנוסף יש התכווציות בבטן התחתונה, לא משהו חמור אך זה בא מדי פעם בהתקפים כאלה של כמה דקות כמו חוסר נוחות בבטן. לא ראיתי דם בצואה, אך הצואה קצת כהה. הייתי אצל רופאה המליצה לא לאכול דברי חלב, וכדומה. ונתנה קל בטן, הוא לא כל כך עוזר. מה זה יכול להיות? איך אפשר להפסיק את השלשולים? אשמח לתשובה

יש סיבות רבות לשלשולים-רוב הסיבות קשורות למחלות זיהומיות או אכילה לא ראויה של מזון. בגלל שזה הופיע פתאום יש סיכוי גבוהה יותר שזה משהו זיהומי. אני ממליץ לעשות בדיקות צואה לפרזיטים ולהחליט

מנהל פורום רפואה פנימית