בדיקות דם, האם זו סוכרת?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

27/09/2019 | 17:44 | מאת: מרים

שלום בת 70, עם עודף משקל מטופלת בתרופות ללח"ד וכן נוטלת מזה שנים גלוקומין 850 מ"ג, 2 כדורים ליום. בבדיקות דם רמות הגלוקוז גבוהות והסוכר התלת חודשי בטווח שלפי המעבדה בקופ"ח עדיין לא מוגדר כסוכרתי.: ;5.7% ערך תקין עד (ADA) לפי סטנדרטיזציה של אגודה אמריקאית לסוכרת ;בערכים שבין 5.7-6.4% סיכון מוגבר לסוכרת ומעל 6.5% יוגדר כסכרתי) אלו התוצאות האחרונות: GLUCOSE 172.00 MG/DL HB A1C(%) 6.30 % HB A1C(MMOL/MOL) 46.00 MMOL/MOL האם מדובר על סוכרת או טרום סוכרת? מה גורם לזה? אכילת פחמימות? פירות? מתוקים? והאם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף על הגלוקומין או טיפול תזונתי והתנהגותי? כ"כ רמות הכולסטרול בטווח הנורמה אך טריגלצרידים גבוהים: TRIGLYCERIDES 259.00 MG/DL האם זה קשור לסוכרת/טרום סוכרת? והאם יש טיפול ספציפי רק לטריגלצרידים לאלו שרמות הכולסטרול שלהם תקין? תודה רבה

שלום רב, זה נראה כמו סוכרת -תחת טיפול בגלוקומין את מאוזנת חלקית (בטווח ). אין קשר ראשוני לאכילת מתוק לסוכרת, אבל וודאי שמהרגע שיש מחלה אזי אכילת מתוקים מחמירה אותה. אין קשר לרמת טריגליצרידים לסוכרת ויש טיפול רק לטריגילצרדים אולם בערכים הללו אינך זקוקה להם בריאות שלמה

04/10/2019 | 00:25 | מאת: מרים

שלום על אף שרמות הסוכר בצום בבדיקת דם גם כעת וגם לפני שנה היו בערכים בסביבות ה - 170 עדיין זה נחשב שאני מאוזנת? ובקשר לטריגלצרידים, האם זה בעייתי ומסוכן בערכים הללו או מאחר והכולסטרול (חוץ מהטוב שהוא נמוך) בנורמה, זה עדיין בסדר? תודה

זה נחשב סה"כ מאוזן -גם ההמוגלובין המסוכרר שלך בטווח הנורמה טריגליצרידים בטווח הזה עדיין בסדר

מנהל פורום רפואה פנימית