תרביות מפצע פתוח

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

06/06/2019 | 22:38 | מאת: הדר

שלום ד"ר, יש לי פצע פתוח כבר חמישה חודשים עקב ניתוח פילונידל ציסט. עשו לי תרבית במרץ ויצא לי פרוטאוס מיראביליטיס. עשו לי תרבית שלשום ויצא סטרפטוקוקוס מיטיס/ סטרפטוקוקוס אורליס צמיחה עשירה. לא כתבו פרוטאוס. ברצוני לדעת מה זה אומר. האם יש לזה משמעות קלינית? האם הפצע בסדר?

07/06/2019 | 12:15 | מאת: הדר

הגיעה תרבית נוספת- פרוטאוס ואי.קולי.. האם זה חיידקי עור או שצריך אנטיביוטיקה?

שלום רב, מדובר על צמיחה נורמלית מהפצע-כל עוד אין תסמינים של זיהום או אחר, אין מה לטפל

11/06/2019 | 07:54 | מאת: הדר

אני חושבת שעשיתי טעות נוראית.. נכנסתי לבריכה אתמול לעשר דקות לא יותר.. החבישה היתה עליי והיא אטומה והקפדתי שלא ייכנס מים לצינור שמחובר לפצע ולמרות זאת אחרי זה האזור התחיל לשרוף לי.. הורדתי את החבישה אתמול בערב כי הרגשתי נורא וכל הלילה שריפה וגרד.. איך אפשר להקל?

14/06/2019 | 18:17 | מאת: הדר

האח שבא הביתה אמר שיש לי יותר הפרשות (כמובן שלא אמרתי לו על הכלור).. שם לי חומר לחיטוי.. הרגשתי שאני נשרפת.. כנראה שהבריכה לא עשתה נזק משמעותי כי עכשיו אחרי החיטוי הכל בא על מקומו בשלום..

מנהל פורום רפואה פנימית