מודאג- בדיקות דם חריגות

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

23/05/2019 | 00:11 | מאת: גלעד

שלום ד"ר, אני בן 45 מרגיש טוב. נוטל מזה שנים רבות ליפיטור 10 מ"ג ו- Losec 20 מ"ג. עשיתי בדיקות דם ויש כמה תוצאות חריגות שאני מאד מוטרד מהן: Fe- Iron 51 Hemoglobin- 13.3 MCH- 26.1 MCHC- 31.4 Ferritin- 19 פרט לכך ספירת הדם בטווח הנורמה לפי הסולם המצויין בבדיקות, בין היתר: Transferrin-341 RBC- 5.1 Hematocrit- 42.3 האם על סמך הנ"ל ניתן לקבוע בוודאות שמדובר באנמיה מחוסר ברזל ? האם מומלץ להתחיל בבירור גסטרו באופן דחוף או שכדאי להמתין קצת ולחזור על הבדיקות ? אני מודאג (קראתי באינטרנט לאן זה יכול להוביל...) ומצד שני מעדיף לא להיכנס לתהליך של בדיקות (במיוחד פולשניות) אם אין בכך צורך. כיצד היית נוהג ? תודה רבה וסליחה על אורך ההודעה...

הבדיקות מראות סה"כ חוסר קל בברזל ללא השפעה על ההמוגלובין-ללא אנמיה אמיתית. אין כרגע מקום לבירור גסטרו ובדיקות פולשניות-זה מוקדם ולא נחוץ. אני ממליץ לאכול אוכל מועשר בברזל ולבדוק בעוד חצי שנה שוב. טיפ קטן-תשתדל כמה שפחות לקרוא באינטרנט על מחלות ותוצאות בדיקות-זה בד"כ מביא ללחץ מיותר ודאגות מיותרות.

מנהל פורום רפואה פנימית