קרע גיד אכילס לאחר משחק כדורלג

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

17/05/2019 | 16:02 | מאת: אלי

שלום רב , אני בן 27 ולאחר מנוחה של שנה חזרתי לרוץ בתדירות יומית , מדי פעם הרגשתי מאמץ בגיד אכילס אך לא יחסתי חשיבות ורק עשיתי מתיחות . כנראה שלאחר מאמץ כלשהו קרעתי את הגיד ונאמר לי שצריך להתייעץ עם מומחה על מנת לשקול ניתוח או לא ובנוסף הבנתי שזאת פציעה של בני 30-40. השאלה אם ניתן בכל זאת לחזור לפעילות ללא ניתוח ?ֿ נראה כאילו מה שגרם לכך אינו הגיל , אלא דווקא הפעילות האינטנסיבית. נאמר לי כי ניתוח נקבע בהתאם לגילי . אשמח לדעת מה סיכויי ההחלמה , האם יש צורך בניתוח, האם אפשר לחזור להתאמן ללא ניתוח ?

שלום רב, פגיעות ספורט נמצאות בתחום אחריות אורתופדי...אני פחות מבין בזה. בהצלחה ובריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית