חולגה נשכה אותי בבוהן ימין

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

15/03/2019 | 15:01 | מאת: מיה

שלום דר אני עובדת כמדריכה לחוגי חיות היום באמצע פעילות עם חולדות מעבדה קטנות נשכה אותי חולדה בבוהן וירד מעט דם כמובן ששטפתי מיד את האצבע וסמתי פלסטר , הלכתי לרופא משפחה שאמר לי לפנות ללשכת הבריאות שהיתה כבר סגורה אז אמרתי שאחכה למחרת , פתאום בחצות התחלתי לקרוא דברים על נשיכת חולדות קיבלתי התקף חרדה ורצתי למוקד כשאני ממש סובלת מפחדים איומים הרופא שם הרגיע אותי שהסיכוי שחולדת מעבדה תהיה נשאית לכלבת הוא קלוש שאלך ללשכת הבריאות לקבל טטנוס ושם הם כבר יטפלו בכל . הפצע ממש קטן מין דקירת מחט בבוהן הפצע כואב מעט אך אינו נפוח או מוגלתי . המעסיק שלי אמר שהחולדות לא מחוסנות כי זה לא כלכך נהוג לחסן אותם אבל הם בפיקוח של וטרינר והן חולדות שכל הזמן בהחזקתו במשרד והוא מאכיל אותן . כמובן שבבוקר הלכתי למשרד הבריאות הרופאה נתנה לי טטנוס אך סירבה לתת לי חיסון של כלבת בטענה שזו חולדה ביתית ולא מתרוצצת בין חיידקים . האם יש סיכוי לכלבת או כל וירוס אחר שהחולדה העבירה לי ??? האם זה נכון שכלבת לא נפוצה בקרב חולדות ??אני לא מצליחה להירגע בת 27

שלום רב, אני מבין את הלחץ והפחד שלך מקריאה באינטרנט אולם שם מתייחסים לעובדה שחולדות הן חלק מבעלי החיים שיודעות להעביר מחלות קשות בטבע...לא במעבדה. אין סיכוי שחולדת מעבדה תדבק בכלבת אם לא היתה חשופה אליה. זריקת הטטנוס שקבלת אמורה להספיק. לכי מחר ללשכת הבריאות שיחזקו את האמור וירגיעו אותך עוד טיפה...בנתיים אין מה לחשוש.

מנהל פורום רפואה פנימית