מחלת הנשיקה.........................

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

05/02/2019 | 10:46 | מאת: דור

שלום רב, בן 30. לפני כ-10 שנים חליתי ב-EBV. בשבוע האחרון חליתי במעין חולי שלא היה לי מאז, כולל חום גבוה, שיעולים, כאבי גרון, נזלת וחולשה גדולה. פניתי לקופ"ח ונערכו לי בדיקות (מצ"ב), אך איני מצליח להסיק מהן האם אכן יש לי שוב EBV או לא (להבנתי הנוגדנים נשארים בדם גם שנים לאחר מכן?). משטח גרון - פלורה תקינה WBC K/µl 4.8 RBC M/µl 5.02 HB g/dl 15.7 HCT % 45 MCV fL 89.6 MCH pg 31.3 MCHC g/dl 34.9 RDW % 10.9 PLT K/µl 192 MPV fL 11 LYMPHOCYTES abs-DIF K/µl 1.2 NEUTROPHILS abs-DIF K/µl 2.6 MONOCYTES abs-DIF K/µl 0.9 STABS abs-DIF K/µl 0.2 STABS %-DIF % 5 NEUTROPHILS%-DIF % 53 LYMPHOCYTES %-DIF % 24 MONOCYTES%-DIF % 18 EBV IgG-EBNA s/co 11.92 POSITIVE CMV IgM Index NEGATIVE

ע"פ התוצאות האלו אין לך מחלת נשיקה EBNA חיובי אומר שנדבקת בעבר

מנהל פורום רפואה פנימית