פרדינזון לליקוי שמיעה פתאומי

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

27/01/2019 | 01:49 | מאת: דן

שלום בן 44 לאחר יומיים של תחושת מלאות וסתימה באוזן ימין, מלווה ברעש כלשהו, וכן רגישות לרעשים מסויימים, פניתי לרופא א.א.ג שלא מצא ממצא פיזי, והפנה אותי מיידית למכון שמיעה, בבדיקת שמיעה היה ירידה קלה בשמיעה עצבית של אוזן זו. הרופא הנחה אותי בטלפון לקחת טיפול בפרדינזון (וליטל גם אומפרדקס). 4 ימים - 20 מ"ג כפול שלוש ליום 4 ימים - 20 מ"ג - פעמיים ביום 4 ימים - 20 - פעם ביום 4 ימים - 10 מ"ג (חצי כדור פעם ביום. 1. האם 60 מ"ג זה המינון המקסימלי? 2. האם זה פרוטקול מקובל? 3. האם ירידה מ 60 מ"ג ביום ל- 40 מ"ג ביום , וכן מ - 40 מ"ג ל - 20 מ"ג, זו לא ירידה מהירה מדי? 4. האם תקופת טיפול של 16 יום עשויה להשפיע בצורה כלשהי מבחינת תופעות לוואי וכדו'? 5 . היום הראשון של הטיפול החל בשעות הצהרים המאוחרות, אז בעצם לקחתי ביום הראשון רק 2 כדורים. האם זה נחשב כחלק מהארבעה ימים הראשונים? 6. האם התופעות + תוצאות בדיקת השמיעה יכולים להיות תוצאה של אירוע מוחי קל/חולף ולא בעיה ספציפית באוזן? איך מתייחסים לזה? תודה רבה

שלום רב, אני לא רופא א.א.ג ולכן אענה על מה שבתחום התמחותי: 1. זה מינון מקובל הקשור למשקל הגוף שלך 2. לא מכיר-זה מתחום הא.א.ג 3. זאת הירידה המקובלת-ככה עושים 4. בד"כ לא-טיפול קצר יחסית 5. כן 6. יכול להיות תופעה שמקורה במוח-זקוק לבדיקה נוירולוגית

מנהל פורום רפואה פנימית