החלפת אנטיביוטיקה באמצע טיפול

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

09/03/2018 | 11:03 | מאת: יוני

שלום ד"ר, מאז יום ראשון אני סובל מחום גבוה (סביב 39), שיעול עם ליחה ושיעול יבש לסירוגין, נזלת צבעונית, כאבי ראש ושרירים וכו'. ביום רביעי הלכתי לרופא, שהחליט לרשום לי זינט 500 מג. יום למחרת (לאחר שנטלתי 3 כדורי זינט), חזרתי לרופא, מכיוון שהכדורים עשו לי כאבי בטן חזקים מאוד. הצעתי לרופא שירשום לי רוקסו, מכיוון שבעבר התרופה הזאת עזרה לי מאוד במספר אירועים דומים. הרופא החליט לרשום לי זטו 250. רציתי לשאול מספר שאלות: 1. באופן כללי, כמה זה נורא להחליף אנטיביוטיקה באמצע? האם יכול להיות שמהפסקת הזינט באמצע יגרום נזק כלשהו? 2. האם יש הבדל מהותי בין רוקסו לזטו מעבר לכך שהזטו מדור אחר? פשוט קראתי בזמנו שלזטו יש תופעות לוואי וסיכונים קיצוניים יותר. זה נכון? 3. האם היעילות של הזטו והרוקסו אמורה להיות זהה? הרוקחת אמרה לי שיש קופות שמעדיפות לרשום זטו ויש קופות שמעדיפות לרשום רוקסו. סליחה על החפירה ותודה!!

שלום רב 1. זה ממש לא נורא ואפילו מומלץ להחליף טיפול אנטביוטי שעושה לך רע. לא יגרם נזק כל שהוא 2. כמו שקראת מדובר על דורות שונים של אותה אנטיביוטיקה מסוג מאקרוליד-פונה לטווח של חיידקים שונה מעט-התופעות לוואי הן זניחות ולא צריך לחשוש 3. היעילות טיפה שונה-אבל שוב, לא באמת משמעותית. יש רופאים שמעדיפים ככה ויש ככה-זה רק מראה לך שאין תמימות דעים אפילו בנינו-שתיהן טובות מאוד בריאות שלמה

01/08/2019 | 00:11 | מאת: אורי

שלום, אני בפיליפינים. מיום ראשון התחיל אצלי חום וכאב גרון, הלכתי לרופא מקומי והוא מיד אמר לי שאני צריך אנטיביוטיקה ללא שום בדיקות לפני כן. לשאלתי למה, הוא אמר לי שזה בטוח חיידקי ולא ויראלי. הקשבתי לו, והוא נתן לי מקרוליד בשם azithomycin. דא עקא, אחרי יומיים של נטילת התרופה לא חל שום שינוי בכאבי גרון, ואף נהיה גרוע יותר. בישראל כשהיה לי חיידק היו נותנים לי רפאפן וזה עבד עליי תוך כמה שעות. השאלה אם אני יכול לבקש לקבל כאן פניצילין גם, מאחר שהתחלתי טיפול במקרוליד - שדרך אגב גם לי גורם לכאבי בטן, בינתיים נסבלים אבל.. תודה רבה אורי

מנהל פורום רפואה פנימית