קפיוזיס וסקליוזיס והתעמלות

דיון מתוך פורום  עקמת

21/07/2019 | 13:49 | מאת: חסוי

כבר כשהיתי בגיל מבוגר יחסית (אחרי גיל הגדילה) נאמר לי ע"י רופא, אחרי שבדק את חוליות עמוד השדרה, שיש לי קפיוזיס וסקליוזיס ברמה קלה, שאין צורך לעשות עם זה כלום, ונאמר לי שאפשר לעשות תרגילי פיזיותרפיה. אני ממש רואה שיש לי כמו שקע בגב התחתון, כלומר שהחלק מעצם הזנב כמו בולט החוצה יחסית ואני גם רואה שטיפה יש לי כפיפה בחלק העליון, בשכמות אם אני לא מתאמצת לעמוד זקוף. כיום אני בת 31 אני כרגע מתעמלת בחדר כושר, האם יש תרגילים שלא מומלץ לעשות שיכולים להחמיר את המצב או לפגוע? כמו כן, האם יש תרגילים מומלצים שיכולים לסייע?

שלום רב. לקבל תשובה לגבי עניין זה הייתי הולך לכירופרקטור או פיזיותרפיסט ואחרי בדיקת יציבה ובדיקה אורתופדית אפשר יהיה לתת לך המלצות ספציפיות למקרה שלך. דר. שוורץ

מנהל פורום עקמת