פענוח צילום סקליוזיס פלטה ארוכה , כאבי גב

דיון מתוך פורום  עקמת

29/11/2018 | 10:39 | מאת: אילנה

שלום בני סובל מ כאבי גב יותר מחצי שנה, הוא בן 14 , גובה 1.79 , וממשיך לגבוה. רופא ילדים אמר לעשות צילום בירור של עקמת, כי זה יכול לגרום לכאבים. ממצאים של הצילום: עקמת קלה קמורה לצד שמאל בע"ש גבי, קריסטה איליאקלית משמאל יותר גבוהה. מה פירוש של זה? האם זה מקור של הכאבים? מה צריך לעשות? תודה רבה

שלום אילנה. יש מקרים בהם עקמת עלולה לגרום לכאבים. קריסטה איליאקית הכוונה לאגן שמאל גבוהה יחסית לימין.יתכן והכאבים נובעים מסיבה אחרת - נוקשות שרירית או מפרקית בין החוליות שאינה שייכת דוקא לעקמת. ממליץ ללכת לייעוץ לכירוםרקטור מוסמך עם נסיון בטיפול בעקמת . בהצלחה

מנהל פורום עקמת