האם כדאי לעבור בדיקת פרופיל הורמונלי?

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

31/10/2020 | 00:59 | מאת: מאי

שלום רב, אני בת 25 ואובחנתי לאחרונה עם שחלות פוליציסטיות בשל וסת לא סדירה (בין פעם לפעמיים בשנה) וריבוי זקיקים בשחלות בבדיקת אולטרסאונד. לא עברתי בדיקת פרופיל הורמונלי. לפני מספר חודשים, בבדיקה אצל רופא העיניים, עלה כי יש לי קיעור דיסקה מוגבר (0.5) בשתי העיניים. הלחץ התוך עיני תקין (13/14). בשל חשד לגלאוקומה נשלחתי לבדיקת שדה ראייה ולבדיקת OCT RNFL, שתיהן יצאו תקינות (עובי RNFL ממוצע 112/113 מיקרון). נתבקשתי לבצע את הבדיקות פעם נוספת בעוד חצי שנה ולחזור למעקב. אציין כי אין רקע של גלאוקומה במשפחה. למיטב הבנתי, פרולקטינומה גורמת לתסמינים דומים ל-PCOS, ובמצבים מסוימים היא עלולה ללחוץ על תצלובת הראייה ולהוביל לפגיעה בעצב הראייה. בשל כך, התחלתי לחשוש שמא הקיעור המוגבר בדיסקה עשוי להיות תוצאה של פרולקטינומה. האם יש מקום לעבור בדיקת פרופיל הורמונלי על מנת לשלול אפשרות לקיומה של פרולקטינומה?

אכן יש מקום לשלול בעיות הורמונליות אחרות כסיבה להפרעות במחזור

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה