שאלה....................

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

13/02/2017 | 20:56 | מאת: שושי

שלום ד"ר, יש לי מיקרואדנומה בגודל 5 מ"מ בבלוטת יותר המח. פרולקטין גבוה (כ 800), וסת לא סדיר ושיעור יתר. אני שותה דוסטינקס בשביל הפרולקטין. הקורטיזול תקין, כולל מבחן דיכוי. האנדוקרינולוג אמר לי לבדוק שחלות פולציסטיות. פניתי לרופא הנשים והוא לא נתן לי תשובה סופית לגבי זה.. כי באולטרסאונד שנעשה לא הצליחו לראות בגלל שתי ציסטות שהיו בשחלה. רופא הנשים אמר שגם אם יש שחלות פולציסטיות זה לא דורש טיפול כרגע וקודם שאטפל בפרולקטין.. אז עזבנו את הנושא וזה נותר בגדר "חשד". מכיוון שהשיער בפנים מאוד מפריע לי. סגרתי לייזר בפנים. האם יעזור אצלי הסרת שיער בלייזר? הבאתי גילוי לכל מה שיש לי (מיקרואדנומה, היפרפרולקטין וחשד לשחלות פולציסטיות) אבל המכון נתן הרגשה שהוא לא באמת מבין בדברים האלה. מבחינתם אם הגידול לא סרטני אז זה בסדר. האם זה בסדר ויעזור לי? תודה!

שלום רב... הפרולקטין שלך לא גבוה במיוחד וספק אם זה מקור הבעייה... דוסטיניקס יוריד פרולקטין בכל מיקרה אך זה לא יביא לשיפור בשיעור אם פרולקטין הוא לא מקור הבעייה... חסרים עוד הורמונים שכדאי לעשות.... אני בטוח שעשית אותם אך לא ציינת אותם... לייזר בכל מיקרה שווה לנסות כי הסבירות שיעזור טובה למרות הבעייה הבסיסית.. במידה וצריכה ייעוץ ובדיקה מקיפה נא לעשות תור אלי בבני ציון לאחד מימי שני... 048359931

14/02/2017 | 17:04 | מאת: שושי

תודה! איזה הורמונים לבקש לבדוק? ומה הבדיקה המקיפה אצלך כוללת? אני חושבת שהבעיה של השיעור נובעת משחלות פולציסטיות (שבינתיים בגדר חשד). הפחד שלי שהשיעור יחזור.. האם אם אטפל בהורמונים מסוימים לדוגמה עם כדורים אז הכל יהיה בסדר? ושאלה נוספת- איך יודעים אם הפרולקטין מופרש מהמיקרואדנומה? כי כמו שציינת, הוא לא גבוה.. תודה

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה