הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

Mri מח עקב היפרפרולקטין

דיון מתוך פורום יותרת המוח ויותרת הכליה

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • Mri מח עקב היפרפרולקטין
    מחבר: מיטל
    תאריך: 28/12/2016
    שעה: 19:29
    עשיתי mri מח עם הזרקת חומר ניגוד. ובתוצאות הכל תקין למעט: "לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה" "סיכום: חשד למיקרואדנומה של ההיפופיזה". השאלות שלי הן איזו בדיקה עושים כדי לאמת/להפריך את החשד הזה? ובמידה ובאמת יש לי את זה האם צריך להוציא את זה או שהגודל של זה לא מזיק? תודה רבה
    הוסף תגובה
    • RE: Mri מח עקב היפרפרולקטין
      מחבר: ד"ר לאונרד סאיג
      תאריך: 30/12/2016
      שעה: 11:11
      הייתי מסתכל על בדיקת ה- MRI ומוודא שבאמת מדובר במיקרו-אדנומה, ולראות אם בכלל הבדיקה הייתה עם חתכים מכוונים להיפופיזה, כי אז התמונות יותר טובות..
      אם מדובר באדנומה 5 מ"מ, אז מבררים אם היא מפרישה הורמונים, לפי סוג ההפרשה הטיפול הוא תרופתי או ניתוחי.. אם מפרישה פרולקטין הטיפול הינו תרופתי. אם אין עדות להפרשה מוגברת אז הצורך יהיה רק במעקב הדמייתי ולא בכירורגיה..
      ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג..
      במידה ומעוניינת בתור בבני ציון, טלפון 04-8359931, לבקש תור לאחד מימי שני...
      בברכה
      הוסף תגובה
ד"ר לאונרד סאיג

ד"ר לאונרד סאיג (מנהל הפורום)

מומחה ברפואה פנימית

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום יותרת המוח ויותרת הכליה

עבור לפורום >>