עצירת נשימה (בשחיה למשל) בהשוואה לפעילות אירובית

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

25/11/2015 | 11:13 | מאת: רחל

שמי רחל, בת 68, וחולה ב COPD. שואפת פעם ביום סרטייד דיסקוס 50/250. נאמר לי שכדאי לי לעשות פעילות אירובית, שהמאמץ הכרוך בה מעלה את הדופק וגורם לקוצר נשימה. למשל עליה המדרגות. שאלה: האם קוצר נשימה שנגרם שלא כתוצאה ממאמץ אלא מעצירת הנשימה (שחיה למשל, גורמת לי לקוצר נשימה כי כשהפנים במים, אני, כצפוי, לא נושמת...), יעילה גם כן? ואם כן, באותה מידה? פחות? יותר? תודה רחל

שלום רחל, החשיבות העיקרית של פעילות גופנית ב-COPD (ובכלל) היא לשפר את השרירים בגפיים ואת פעילות הלב וריאות, מה שיביא לשיפור יכולת לבצע מאמץ ביום-יום עם פחות תחושה של קוצר נשימה ושיפור באיכות החיים. תרגילי עצירת נשימה לא יועילו למטרה זו, ולכן אינם מומלצים.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה