copd

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 12:52 | מאת: מאור חיה

כחולת copd השתמשתי במשאף סרטייד ופורודיל הוחלף לי להשתמש במשאף ספיריבה לאחרונה הוחלף לי למשאף רלבר לפעמים אני מוסיפה לרלבר גם פורודיל כבר לא יודעת במה להשתמש

שלום חיה, התברכנו לאחרונה בתוספת של מספר רב של תרופות חדשות ל-COPD. בגדול, ניתן לחלק אותם לפי 3 קבוצות לפי הפעילות שלהם: LABA, LAMA ו-ICS. כל מטופל צריך למצוא את מה שמתאים ביותר עבורו, כמובן בהנחיית רופא ריאות המטפל. כל האופציות שציינת טובות ל-COPD אך אין הגיון לקבל יותר מתרופה אחת מסוג מסויים.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה