אין שיפור!

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 10:45 | מאת: איילת

לפני שבועיים וחצי התחלתי להרגיש לא טוב: כאבי ראש אוקסיפיטלים עזים,חולשה צמרמורות, חום שנע בין 37.5'- 38.5, ותחושה כללית של חולי. כעבור שבוע שלא חל שפור הגעתי לטרם, ואובחנה דלקת ראות. ניתנה זינט ל 10 ימים. משלא חשתי שיפור, והתחילו כאבים עזים בשכמה שמאל ובחזה, ושיעול פרודוקטיבי כבד מאוד + קושי לנשום ולנוע, הלכתי לרופאה שנתנה אזניל ל5 ימים: 2 כדורים ביום הראשון ואחד לכל יום. החום אכן ירד וההרגשה הכללית הוטבה מעט, אך הכאבים בגב ובחזה החמירו וכן הקושי לנשום ולנוע. אתמול בוצע שוב צילום חזה, והתברר שיש תסנין בLLL, ללא כל שינוי מהצילם הקודם. שאלתי: איך ממשיכים, והאם יתכן שדרושה אבחנה מחודשת ואולי לא מדובר בדלקת ראות?

שלום איילת, הממצאים מאד מתאימים לדלקת ריאות ובמיוחד אם יש תסנין בצילום. ההחלמה מדלקת ריאות היא לעטים איטית. אם החום ירד, סימן שהמחלה מגיבה לטיפול. העדר שינוי בצילום אינו מפתיע ולפעמים עוברים מספר שבועות עד שרואים שיפור בצילום ואין זה אומר שהמחלה לא מגיבה לטיפול. נשמע לי שאת בדרך הנכונה ותוך מס ימים גם התופעות האחרות תתחילו לעבור.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה