דיקור מי שפיר ושלייה קדמית.

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

08/09/2019 | 09:39 | מאת: דנה

שלום פרופ'. בת 37, שבוע 14+6 להריון ראשון. שקיפות ובדיקות סקר שליש ראשון תקינות יחסית(סיכון 1:500), הומלץ דיקור מי שפיר כשהאינדיקציה העיקרית היא הגיל. הייתי בסקירת מערכות מוקדמת תקינה, שנאמר לי בה שהשלייה קדמית(anterior). קראתי על זה מעט, וראיתי ששלייה קדמית מקשה על דיקור מי שפיר. האם היא מגדילה את הסיכון לסיבוכים והפלה כתוצאה מהדיקור? האם הדיקור ייעשה דרך השלייה? תודה

אין שום קושי יותר בדקור עם שלייה קדמית. מחצית מהנשים הן עם שלייה קדמית ואין בעייה בדקור. שיהיה לך בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר