שקיפות עורפית וסקר ביוכימי שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

27/08/2019 | 16:32 | מאת: דנה

בבדיקת שקיפות עורפית נאמר לי שnt: 1.9 והסיכון המשוקלל של הגיל והשקיפות בלבד 1:548. בבדיקה ביוכימית: Papp-a 1.59 Free Bhcg 0.98 לתסמונת דאון: הסיכון לפי גיל בלבד: 1:240(בת 37) הסיכון המשוקלל של השקיפות הגיל והבדיקות הביוכימיות: 1:460 לטריזומיה 18: 1:10,000 בהערה נכתב שבגלל הגיל הסיכוי לתסמונת דאון גבוה ועלי לפנות לייעוץ גנטי. בכל מקרה התכוונתי מפאת גילי לעשות בדיקת מי שפיר לאחר סקר וסקירת מערכות שליש שני, אבל האם משהו בתוצאות הביוכימיות לא טוב או בטווח לא תקין? הסיכוי שניתן לי על סמך השקיפות בלבד היה טוב יותר, האם ישנה בעיה? אני מאוד דואגת. תודה מראש

את לא צריכה להיות יותר מדי מודאגת. את צריכה לבצע בהקדם סקירה מוקדמת טובה. אם היא תהיה תקינה אז זה יוריד עוד יותר את הדאגות. אם חלילה יימצא ממצא נדון עליו. בכל מקרה כמו שאמרת את צבמעי דקור מי שפיר בהצלחה

27/08/2019 | 18:50 | מאת: דנה

nt1.9mm (1.67 mom) ליתר דיוק. מה הסיבה לעלייה בסיכון? האם הpapp-a או הf-Bhcg לא בטווח התקין?

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר