קיבה קטנה ללא ריבוי מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

16/04/2019 | 20:29 | מאת: אוליביה

שלום, אני בהריון ראשון שבוע 25. לאחר סקירת מערכות שנייה נאמר לי שהקיבה של העובר קטנה וחזרתי לאחר שבועיים לביקורת נוספת, שוב נאמר שהקיבה מעט קטנה אך ללא ריבוי מי שפיר, וזומנתי לביקורת חוזרת בעוד 3 שבועות. יש לומר ששאר הבדיקות שבוצעו בעבר היו תקינות. האם יש סיבה לדאוג?

ממצא של קיבה קטנה יכול להיות כלום (תתמלא בעתיד) ועלול להיות קשור לבעיות מבניות כמו חסימת הוושט. לרוב זה הולך עם ריבוי מי שפיר והעדר ריבוי המים זה סימן טוב. בכל מקרה תמשיכי מעקב או תלכי לסקירה מורחבת שיתייחסו בין היתר גם לנושא הקיבה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר