תוצאות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

31/10/2017 | 20:06 | מאת: א.ב

שלום וברכה אני בת 33 בהריון ראשון, שבוע 14+5. בבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12 התוצאות היו 0.9 וסיכוי לפי גיל ושקיפות 1:3433. בבדיקת הדם התוצאות: (papp-a : 0.10 mom (462.6 mU/L כשהנורמה היא מעל 0.15. HCGb : 1.58mom הסיכוי המשוקלל: 1:341. רשום נא לפנות לייעוץ גנטי בהקדם אך הרופאה רק אמרה לי לחכות לבדיקה של החלבון העוברי. עד כמה התוצאה של ה-papp-a נמוכה ומדאיגה? האם ברמה שיש לחשוש לטריזומיה 18? כתוב רק הסיכוי לתסמונת דאון. [שאלה אולי קצת מוזרה, אבל אני מאד מאד רזה (סביבות 40 קילו), האם סטיה קלה במשקל כזה בגלל שנשקלתי עם בגדים ונעליים עשויה להשפיע על התוצאות?]

אכן ה- PAPP A נמוך. יש לבצע סקירת מערכות מוקדמת ואז להתייעץ שנית

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר