אגן כליה רחב וגם כליה רחבה שמאלית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

26/09/2017 | 20:33 | מאת: לי

שלום ד״ר, בסקירה מאוחרת שבוע 24 הרופא מצא שלעובר שלי(זכר) יש אגן כליה מורחב 6.6 אמר שצריך להיות במעקב, ובשבוע 28 אמר שהגביעים מורחבים והפנרכימה שמורה ומי שפיר תקין. עשיתי אקו לב לעובר ויצא תקין. הומלץ לי על ייעוץ גנטי. אשמח לדעת מדוע ייעוץ גנטי אם הבדיקות שעשיתי ביכוימי ושקיפות יצאו תקין. האם קיים סיכוי לבעיה גנטית כלשהי?? תודה

ההמלצה לייעוץ גנטי היא מכיוון שכל ממצא עלול להיות קשור לבעייה כרומוזומלית. הרחבת אגני הכליות היא אחד ה״סמנים הרכים״ שעלולים להעלות הסיכון לבעייה כרומוזומלית. מרבית הסיכוי שהעובר שלך תקין ולא פגוע כרומוזומלית אבל צריך לשמוע גם גנטיקאי.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר