תוצאה 36 במרקר CA15-3

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

06/04/2016 | 13:04 | מאת: אמא מודאגת

בני בן 33 עשה קולונוסקופיה ונתגלו אצלו 20 פוליפים במעי הדק. במסגרת בירור רפואי נשלח לבדיקות מרקרים של CA-19-9 שהיה תקין, CEA שהיה תקין וכן CA-15-3 עם תוצאה של 36. האם יש קשר בין הפוליפים במעי הדק שנלקחה ביופסיה, אך עדיין אין תשובה לבין התשובה של המרקר לסרטן השד? מה הסבירות שאולי יש לו סרטן השד עם תוצאה כזו, למרות שזה די נדיר לגברים? תודה רבה אמא מודאגת

שלום לך, יש צורך להמשך בבירור גסטרו, רושם כי צריך לברר את מקור ריבוי הפוליפים. בהחלט נדיר כי ערך זה מוחש בשל גידול בשד, ביחוד לגבר צעיר, וערך זה יכול לעלות בהקשר לבעיות במערכת העיכול, ולעתים ללא סיבה. כאמור -את ההסברים תקבלו עם תשובות הביופסיה וע"י מומחה לגסטרואנטרולוגיה בריאות שלמה!

מנהל פורום כירורגיית שד