שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

08/03/2016 | 18:49 | מאת: לירז

היי אני בת 24 בחודש האחרון מאוד מגרד לי בפטמות בחזה חוסר נוחות מוחלט, הפטמות נהיו חומות כהות, עם נקודות כאלה (הנקודות שנהיים כאילו קר) ובימים האחרונים התווסף כאב וגם מרגישה כאילו משהו עוצר לי את הנשימה כאילו משהו תקוע וגורם לי למחנק..כמה פעמים ביום אני חייבת לשאוף בכוח אויר כדי לנשום... אולי זה פסיכולוגי... דוגמה לכאב שיש לי- כואב לי מאוד לשכב על הבטן פתאום החזה שלי מפריע ומכאיב מאוד. זה משהו חדש שאף פעם לא היה לי... כשאני בעמידה אין כאב אלא רק גרד.. אין משהו שנראה חריג מבחוץ חוץ מהצבע וה"פצעים"... סיפרתי היום לרופא משפחה הוא הביא לי הפניה לכירורג אבל אני מעדיפה לא להיבדק.... רופא המשפחה אמר שזה נשמע שמופרש הורמון הריוני אבל אני בתולה! והוא אמר שיש מקרים שזה קורה... הגוף שלי השתגע? באיזה מקרים זה קורה? תודה.

שלום לך, את מתארת מצב שיכול להיות קשור בשינויים הורמונליים, מתח ואפילו החלפת אבקת כביסה יכולה לגרום לו. . אם אינך מעוניינת להיבדק המתיני עוד מספר שבועות ופני לבדיקה אם התלונות אינן חולפות בריאות שלמה!

09/03/2016 | 07:04 | מאת: לירז

יש לי את זה כבר חודש ואפילו למעלה מזה.... ולכן פניתי לרופא משפחה אך לא נבדקתי.. האם זה יכול להצביע על דברים מסוכנים? אשמח לדוגמאות... מתי מופרש הורמון הריוני כשהאישה אינה בהריון ואפילו בתולה? באילו מצבים? אילו שינויים הורמונליים יש חוץ ממחזור? (אם זה היה מחזור זה היה מסתדר אחרי..). לא החלפתי אבקת כביסה ואני משתמשת באותה אחת. אני די דואגת.. הפטמות שלי השתנו ונהיו חום כהה, גדולות, עם נקודות.. כאילו הנקתי כמה ילדים בחיי.. והכי מפריע לי שאני כבר לא יכולה לישון על הבטן כי כואב ולזה אני רגילה שנים.. אודה לעזרתך שוב.. רק בלתת מצבים שזה יכול לקרות בכללי (בערבון מוגבל כי לא בדקת אותי). תודה רבה

היי לירז, שינויים הורמונליים אינם קשורים רק בהריון, ומתרחשים בכל העת בצורה קלה ולעתים בוטים יותר וגורמים לגודש בשדיים, הופעת גושים ועוד. לעתים התחושה קצרת זמן ולעתים ממושכת. אם התחושה מלווה אותך מספר שבועות ואת במתח מדוע שלא תפני לכירורג או כירורגית שד? תוכלי להיות רגועה יותר לרחר הבדיקה... שבוע טוב ובריא! ד"ר פקר ניר

09/03/2016 | 08:35 | מאת: לירז

סליחה שאני חופרת.. קודם כל תודה על התשובות.. האם לדעתך מה שתיארתי זה רק אי נוחות ותלוי הורמונים או שזה יכול להיות בעיה רצינית? אני לא רוצה להיבדק אצל כירורג... זה לא נעים לי...

מנהל פורום כירורגיית שד