פיברואדנומה של השד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

14/08/2016 | 21:44 | מאת: לי

שלום רב, מזה כ-4 שנים נמצא אצלי בשד ימין גוש פיברואדנומה בגודל של 1.50 סמ. בנוסף עוד גוש קטן בגודל של 0.90 סמ. אציין כי ביצעתי ביופסיה לשני הגושים והכל היה תקין. כמו כן, מקפידה להיבדק אצל כירורג ולבצע בדיקת אולטראסאונד כל חצי שנה בהמלצת הכירורג (הבדיקה האחרונה הייתה ב23.05.16). בנוסף, אציין כי היה לי גוש פיברואדנומה נוסף לפני כ6 שנים והוא הוצא כי היה גדול ובלט מחוץ לשד. ללב העניין- בימים האחרונים יש לי כאבים עמומים, לא חזקים במיוחד, אבל מציקים בשד ימין שבו נמצאים הגושים וזה קצת מטריד אותי. מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לדאגה? כדאי להגיע לבדיקת כירורג למרות שהייתי לפני 3 חודשים?

שלום לך, חזרת על סונר לפני כחודש ולכן הסבירות שמשהו השתנה כה משמעותית נמוך.. לרוב מדובר בשינויים הורמונליים, לעתים ציסטות. בהחלט ממליצה כי אם תוך שבוע ללא הטבה- לשוב ליעוץ על מנת לחסוך מתח מיותר שבוע טוב

מנהל פורום כירורגיית שד