בירור ממצא

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

25/06/2016 | 21:57 | מאת: מ

אשתי בת 36 הרגישה ברגישות בשד שמאל. נבדקה והכירורגית התרשמה מגוש בגודל 4 סמ. ממוגרפיה הדגימה עיוות ארכיטקטורה אבל לא הראתה משהו אחר. בus נמצא איזור בקוטר 12 ממ בשד. ובבית השחי קשריות לימפה ועיבוי קורטקס 4 ממ קיבלה דרוג birads4c. לאור זאת עברה fna מהקשרית לימפה שחזר תקין. נעשתה ביופסיה מהגוש במישוש שחזרה רקמת שד תקינה. במקביל נשלחה ל mri . עדיין אין תשובה רשמית אבל הרופאה התייעצה עם רדיולוגית שציינה שיש איזור גדול חשוד שעובר האדרה. לכן היא לא מוכנה לקבל התשובה שתקינה ורוצה לעשות כעת ביופסיה תחת us. האם הצעד הזה נראה לך מקובל? האם לא כדאי לבצע ביופסיה פתוחה וזהו כי אם זה גוש גדול ושוב יחזור תקין אז איך נהיה בטוחים שאין איזור חריג? עלי לציין שהרגישות שהיתה לאשתי בשד הזה חלפה כבר...

היי, מדובר במקרה חריג, מומלץ לחזור על ביופסיה תחת us לבדיקת הממצא, ובאם תקין לשקול מעקב או ביופסיה פתוחה. בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיית שד