כאב וחוסר נוחות בשד השמאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

08/06/2016 | 11:35 | מאת: חן

שלום וברכה אני בת 37 .במשך תקופה ארוכה אני מרגישה כאב בשד השמאלי בלבד. כאב נסבל אך מטריד. פעמים עקצוץ,פעמים כעין "שריפה" לפעמים יותר באזור הבית השחי. נבדקתי ע"י כירוגית שד והבדיקה היתה תקינה אך לאור היסטוריה משפחתית ,נשלחתי לאולטרה סאונד וממוגרפיה שיצאו תקינים. לאחר שהכאב לא פסק ,ניגשתי שנית לכירוגית שד (רופאה אחרת בקהילה)שבדקה אותי ואמרה שהכל תקין. היא הרגיעה אותי שסרטן לא אמור לכאוב ,ומסתבר שזה הורמונלי או בעקבות גלולות למניעת הריון שאני נוטלת (יסמין).הכאב וחוסר הנוחות לא פוסק. רציתי לדעת אם אני יכולה להיות רגועה או מה עלי לעשות. אשמח מאד לשמע את עצתך.

היי חן, נשמע שנערך בירור מקיף,ולא נמוש ממצא קליני בשד,ממוגרפיה וסונר היו תקינים. סביר להניח שמדובר בכאב על רקע שינויים הורמונליים /ציסטות קטנות גם יכולות לגרום לכך. לא תיארת את משך תקופת הכאבים.. אם נבדקת לאחרונה לפני כחצי שנה - ממליצנ לך לשוב לבדיקה נוספת.. בריאות שלמה!

מנהל פורום כירורגיית שד