שאלה דחופה! מחר אני עוברת ניתוח להוצאת גוש/ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

30/05/2016 | 09:46 | מאת: אורנה

דר' סמדר היקרה, אשמח לתשובה ממך חשוב לי מאד. מחר אחר הצהריים אני עוברת את הניתוח להוצאת הציסטה/גוש. ביום חמישי נדבקתי ואני כל כך מקוררת ומצוננת לא ישנה בלילות, נזלת כמו מים, כל רגע עושה אפציק, מרגישה חלשה וממש לא טוב. אבל בלי חום. אפשר לנתח במצב כזה או אין קשר? אולי מחר ארגיש קצת יותר טוב? ועוד שאלה שמטרידה אותי, המרדים אתמול ניסה לשכנע אותי לעשות הרדמה מלאה, ואני רוצה אך ורק זריקת טישטוש. מפחדת ממלאה מהצינורית שמכניסים וזה יכול לפגוע במיתרי הקול. מה ההבדל ביניהם ומה עדיף לדעתך? ולגבי ההתקקרות/הצטננות ממש חזק יכול לגרום נזק שאחנק מזה כי קשה לי לנשום מהאף ? כל כך מודה לך על התשובות המוןןןןן תודה,,, אורנה

היי אורנה, נהוג לבטל ניתוחים לא דחופים כשחולים, אך אתמול נבדקת על ידי המרדים והוא לא הציע לבטל את הניתוח, כך שאני מניחה שמדובר בתסמינים קלים. בכל החמרה כגון חום/הקאות/שיעול - מומלץ לבטל את הניתוח. היית צריכה לדון עם המנתח לפני כן על סוג הניתוח.. נהוג לבצע תחת הרדמה כללית, ובשלב זה לא מניחה שירצו לשנות את התכנון. זה מקל על מהלך הניתוח, אך אנא-בררי עם המנתח שלך, אני לא הכתובת הנכונה בערב לפני הניתוח! בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיית שד