הפרשות מהפיטמות שאלה למנהלת הפורום

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

10/11/2017 | 19:49 | מאת: ליבנת

אני לאחר לידה 7 חודשים מאמצע ההריון התחילו לי הפרשות צהבהבות, אדמומיות בפיטמות וקילופים מהם . אני לאחר טיפולי פריון בת 42 . ההפרשות ממשיכות עד כדי קושי בלבישת חזיה ובגדים וההרגשה היא של הפרשה צורבת. נבדקתי אצל כירורג שד ונשלחתי לאולטרסאונד וממוגרפיה שתקינים . יש לי אטופיק דרמטיטיס בגוף וחושדים שזה מזה אבל הבעיה לא נפטרת ומאוד מתסכלת. איך ניתן לדעת בודאות ממה נובעת ההפרשה והאדמומיות העזה בפטמות . למי לפנות ? האם ניתן לקחת בדיקה של ההפרשה ולזהות מהי ?

היי, הפרשה צהובה מהפטמות נגרמת לרוב מציסטות (חללים עם נוזל שיכולים להתנקז מהפטמה לעתים). השילוב עם אודם בפטמות וגרד דו צדדי נשמע לי כמו פטריה.. הייתי עושה נסיון של טיפול עם משחת דקטרין לכמה ימים או אפילו פוליקוטן שאמורה לטפל ביותר מזיקים, ואם לא עוזר חוזרת לרופא העור וגם לכירורג.. מוזמנת לעדכן בתוצאות סופש נעים

10/11/2017 | 20:42 | מאת: ליבנת

הי שכחתי לציין שניתנו לי משחות אלקום סטרואידים דרך הפה וגם אנטיביוטיקה וכלום לא עזר. לפעמים יש הטבה קצת עם משחות אבל אז זה חוזר. שמעת ישהיו מקרים של סרטן פאדג'ט שגם בממוגרפיה לא נתגלה והיו לו תסמינים של אקזמה. האם זה יכול להיות הכיוון אם הדקטרין לא יעזור. אני די סקפטית כבר לצערי למשחות... תודה

אם זה לא יועיל אפשר לעשות ביופסיה על מנת לשלול זאת.. פאג'ט נדיר למדי, דו צדדי על אחת כמה וכמה.

10/11/2017 | 21:01 | מאת: ליבנת

קראתי שזה אכן נדיר למדי ומופיע רק בצד אחד. רופאי עור ראו את הפריחה גם במקומות אחרים בגוף ולכן חושבים שזה אטופיק. בנוסף אני במעקב כבר חצי שנה עם אולטרסאונד. מקווה שאצליח להתגבר על זה...

בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיית שד