נגישות
נגישות

בדיקת ביניים - סרטן השד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

04/11/2017 | 12:53 | מאת: זקוקה לעצה

אני נמצאת באמצע טיפולים כימותרפים. עד כמה חשוב, נכון, רצוי, כדאי ... לעשות בדיקת הדמייה כגון אולטרסאונד (שאינה מסכנת מבחינת קרינה, או חומרים מוזרקים)  בשלב זה ? אני מעוניינת לבדוק כמה הטיפול "עובד". שהגוש באמת מצטמק ולא חלילה גדל. האם העובדה כי יש לי הסתיידויות גורמת לבדיקה זו להיות ל "לא מועילה" ??? למה הכוונה הסתיידויות ?  מהן הסתיידויות ? אודה מאד להתייחסותכם. 

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נהוג בהחלט לעשות בדיקות דימות על מנת לראות תגובה לטיפול כדוגמת אולטרסאונד/ממוגרפיה. ניתן במרבית המקרים לקבל אינדיקציה ברורה באם המחלה היתה "מישושית" והגוש הצטמק. הסתיידויות הן מוקדי סידן המייצגות לעתים מוקדי גידולים, הנראים בצילום רנטגן ולכן לא ניתן לראותן באולטראסאונד. מקווה שביארתי לך קצת את התמונה

מנהל פורום כירורגיית שד