צריכה קצת סדר בבלגן - גוש קטן שלא נעלם

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

24/05/2016 | 10:16 | מאת: מבולבלת

בת 39, עם היסטוריה משפחתית של סרטן השד (אמא), לפני קצת יותר מחצי שנה החלטתי להתחיל להיבדק, עשיתי ממוגרפיה - לא ראו כלום אבל ראו שד צפוף מאד והסתיידויות עדינות, עשיתי אולטרסאונד ושם ראו גוש בשד שמאל, 1 ס"מ, היפואקוגני גבולות ברורים. לקחו ביופסיה ובתשובה היה רשום birads 4a בהוראת הכירורג חיכיתי 5 חודשים והשבוע ביצעתי שוב אולטרסאונד, הגוש עדיין שם, לא קטן ולא גדל, היפואקוגני. מסביב מפוזרות כמה ציסטות קטנות. הטכנאית אמרה שהשד השמאלי *מאד פעיל* מבחינה הורמונלית. קבעתי תור לכירורג רק עוד חודש וחצי. אני רוצה להוציא את הגוש הזה, לא בא לי לחכות לראות לאן הוא יתפתח. מה דעתך?

שלום לך, לא כתבת מה תשובת הביופסיה אך אני מניחה שמדובר בגוש שפיר. בהגדרתו גוש שפיר אינו הופך לממאיר, הוא לא חייב להיעלם ואף יכול לגדול. גוש שפיר יכול להישאר בגופך באהבה לעד. אין סיבה להיפרד ממנו או לפחד ממנו.

24/05/2016 | 13:35 | מאת: מבולבלת

תודה על על התשובה, בביופסיה היה רשום רק birads 4a

מנהל פורום כירורגיית שד